Hoeve Kromwijk

15 februari 2010

Op de valreep, omdat de meeste restaurants volgeboekt waren en we toch uit eten wilde zijn we naar Hoeve Kromwijk gegaan. We hadden zin in een avond uit, waarbij we culinair aan ons trekken zouden komen. Direct bij binnenkomst voelden we ons thuis. We werden gastvrij onthaald en het ontbrak ons aan niets. Zelfs een leesbril, die Ruud vergeten was werd naar ons tafeltje gebracht. Dat voorspelde veel goeds! De kaart zag er goed uit, hoewel ik persoonlijk niet houd van teveel woorden om het gerecht tot leven te brengen! Helaas, Ruud vond de garnalencocktail niet bijzonder. Hij kreeg een glas en een bord met garnalen. Ik vroeg de ober nog of dit wel goed was, want we hadden geen twee garnalencocktails besteld. Nee, dat hoorde zo. Het hoofdgerecht van Ruud stond op de kaart als ‘specialiteit’. Tongfilet, gegarneerd met mosselen met apart een saus in een schaaltje. De tong was ‘gewoon’ gebakken en de saus was neutraal, met weinig smaak. De mosselen waren oud en waren slecht uit de schaal te halen. Geen ‘specialiteit’ dus! Mijn hoofdgerecht was een witvis met risotto. De vis was goed, maar de risotto koud en klef. We hebben maar geen dessert genomen. Een bakje ‘ troost’ was genoeg. Jammer, we hadden er veel van verwacht.

Resultaat: mooi restaurant met een knusse inrichting, goed personeel, eten fantasieloos en smaakloos.

TERUG