Turkse paprika gevuld met feta

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram Griekse feta ( kamer temperatuur)
  • 4 Turkse paprika’s doormidden gesneden (zaad verwijderd)
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • sap en rasp van een halve citroen
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 peper zonde zaad fijngesneden
  • 1 eetlepel verse munt fijngesneden
  • zout
  • peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met een vork tot alles smeuïg is. Als het nog te droog nog wat olijfolie erbij doen. Vul de paprika’s met het feta mengsel en leg ze in een ovenschaal. Plaats de schaal 15 minuten in de oven tot de feta gesmolten is. Eet er pita of Turks brood bij.

TERUG