Bloomkoolsoep met Chorizo en Truffelolie

Bloemkoolsoep-met-chorizo-e

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 1 kleine aardappel in stukken gesneden
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en vers gemalen peper
  • 1 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1/2 liter water
  • 5 plakjes chorizoworst in reepjes gesneden
  • een paar druppels truffelolie

Bereiding

De olie verhitten in een pan en de ui, kerriepoeder en knoflook fruiten. Voeg de aardappel en bloemkool erbij en laat circa 5 minuten mee fruiten. Voeg een halve liter water en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Als de bloemkool gaar is de soep pureren met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de chorizo krokant in een koekenpan en voeg toe aan de soep. Schep de soep in de borden of kommen en voeg enkele druppels truffelolie toe.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *