Quinoa met zwarte Bonen en Komijn

Benodigdheden voor 4 personen

  •  1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 150 gr quinoa
  • 300 ml groentebouillon (van een blokje)
  • 2 tl komijnpoeder
  • Mespunt ceyennepeper
  • Zout en vers gemalen zwarte peper
  • Klein blikje maiskorrels
  • 1 blik 400 gr zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • Een handvol fijngeknipte verse koriander

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak al roerend de ui en knoflook lichtbruin. Doe de quinoa bij de ui en knoflook en giet de groentebouillon erover. Breng op smaak met komijn, cayennepeper, zout en zwarte peper. Breng het mengsel aan de kook, doe dan het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken.

Roer de maiskorrels erdoor en laat het nog 5 minuten zachtjes koken zodat alles goed warm is. Meng als laatste de zwarte bonen en koriander erdoor. Laat alles goed doorwarmen.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *