Zeebaars met een saus van kokosmelk met gember, steranijs, cashewnoten en basilicum

Benodigdheden voor 2 personen

  •  2 dl kokosmelk
  •  2 tl palmsuiker
  •  1 el sesamolie
  •  2 teentjes knoflook, fijngehakt
  •  1 rode chilipeper, zonder zaad, fijngehakt
  •  4 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  •  1 steranijs, gemalen
  •  1 bos verse basilicum, zonder stelen
  •  2 el cashewnoten
  •  Zeezout en zwarte peper
  •  1 hele zeebaars of 4 stukjes zeebaars filet of andere witvis

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de kokosmelk en de palmsuiker in een kleine pan, roer tot de suiker is opgelost en haal dan de pan van het vuur. Doe de olie in een kleine koekenpan en bak de knoflook, chilipeper en gember tot ze bruin worden. Voeg ze dan toe aan de kokosmelk en meng het geheel goed.

Snijd de vis diagonaal met een scherp mes enkele malen in (hoeft niet met de filet) en wrijf hem in met de gemalen steranijs. Bestrooi de vis met zout en peper en schep de kokosmelk erover.

Verdeel de helft van het basilicum over de vis en zet de schaal in de oven.

Rooster de cashewnoten in een kleine koekenpan en hak ze fijn.

Laat de vis in ca 30 minuten gaar worden. Filet heeft minder tijd nodig, ca 20 minuten. Haal de vis uit de oven en bestrooi met de cashewnoten en de rest van de basilicum.

Lekker met zoetzure komkommer met chilipepers, koriander en munt en chilirijst met kurkuma en koriander.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *