Thaise wokschotel

Benodigdheden voor 4 personen

  •  600 gram kipfilet in blokjes gesneden
  •  2 eetlepels rode currypasta (Patak is de lekkerste) mild of hot
  •  2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  •  500 gram sperzieboontjes, gedopt en in stukjes gesneden
  •  3 bosuitjes, gesnipperd
  •  1 kippenbouillonblokje

Bereiding

Verhit de olie in een wokpan en doe de rode currypasta in de pan. Laat het zachtjes, onder voortdurend roeren een paar minuutjes fruiten. Doe de kipfilet en sperzieboontjes in de pan en roer goed om. Roerbak het mengsel circa 5 minuten. Doe het bouillonblokje en circa 2 kopjes water bij de kip en sperzieboontjes in de pan en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuten sudderen. Als laatste de gesneden bosuitjes toevoegen en direct opdienen met bijvoorbeeld pandanrijst.

TERUG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *