Surinaamse roti

roti_kip

 

Benodigdheden voor 4 personen

  •  4 rotikoeken (het liefst van de Surinaamse toko, die verkopen de lekkerste)
  •  600 gram kipfilet in blokjes gesneden
  •  500 gram kousenband, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  •  600 gram aardappelen, in blokjes gesneden
  •  4 hardgekookte eieren
  •  Circa 6 el Hindoestaanse masala
  •  4 grote uien, gesnipperd
  •  6 tenen knoflook, gesnipperd
  •  Sambal oelek
  •  3 of 4 vleesbouillonblokjes
  •  3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

Doe de gesneden uien, knoflook en zoveel sambal zoveel als je wilt (ik doe er circa 2 eetlepels bij) in een kom en roer goed door. Een ¼ van het mengsel is voor de kip en ¾ voor de aardappelen en kousenband. Begin met het fruiten van het uienmengsel voor de kip. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en fruit het uienmengsel een paar minuten. Doe circa 2,5 el masala bij het mengsel er roer goed door. Laat het even fruiten en doe dan de kipfilet met een grote kop heet water in de pan. Doe 1,5 bouillonblokje erbij en roer goed door. Laat de kip gaar sudderen, circa 20 minuten. Als de saus te dik wordt, doe je er wat water bij. Terwijl de kip gaart kun je de aardappelen en kousenband maken. Doe hiervoor 2 el olie in een pan en laat heet worden. Doe het uienmengsel erbij en laat een paar minuten fruiten. Doe de rest van de masala erbij en roer goed om. Dan de kousenband, aardappelen, bouillonblokjes en 2 koppen heet water erbij en goed omroeren. Laat de kousenband en aardappelen in circa 20 minuten gaar sudderen. Eventueel wat water toevoegen als de saus te dik wordt. Op het laatst de eieren toevoegen en warm laten worden.

Voor het opdienen de rotikoeken in de magnetron verwarmen. Leg de koeken op een bord en schep er de kip, boontjes, kousenband en eieren op.

TERUG