Kruidige Surinaamse stoofpot

Ingrediënten 2 personen

  • 4 Kippendijen 
  • 2 rode uien 1 fijngesneden, 1 in ringen gesneden
  • 5 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 tomaten in stukjes gesneden
  • 1 stuk laos 3cm
  • 1 stuk gember 3cm
  • handje selderij fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1,5 groentebouillonblokjes
  • 2 theelepels suiker
  • gemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 1 theelepel trassi
  • 1,5 theelepel five spice poeder
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 150 gram rijst

Bereiding

Leg de kippendijen in een grote mengkom en voeg de fijngesneden ui, knoflook, 1 tomaat in stukjes, fijngesneden selderij, gember, laos, rode peper, five spice poeder, peper, zout, ketjap manis en ketjap asin toe. Meng dit allemaal goed door elkaar, dek de kom af in huishoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast (langer mag altijd). Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft haal het uit de koelkast en laat 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verhit een scheut olie in een grote pan en bak voor 2 minuten op middelhoog vuur de uienringen. Voeg de tomatenstukjes toe, 1,5 bouillonblokje en 2 theelepels suiker toe en bak even kort aan. Voeg vervolgens de kippendijen inclusief de marinade toe en bak ze rondom bruin. Voeg dan 1 theelepel trassi en een klein scheutje water toe en roer dit goed door de kip. Kook na 30 minuten sudderen de rijst. Haal voor het serveren de gember en de laos uit de pan.

Serveer met de gekookte rijst en voor de frisheid kan je altijd een komkommer salade erbij serveren


TERUG